Podeli vest

U Srbiji je stabilnost postala nova realnost, više niko ne mora sa strepnjom da gleda u kursnu listu, rekla je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tabaković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

“Poverenje koje nam je nužno i koje obavezuje, zaslužuje se jedino ako imate rezultate koje osećaju građani i privreda. I tu nema strategija i taktiziranja”, rekla je Tabaković, povodom 11 godina koliko je na položaju guvernera.

Kako je saopštila NBS, ona je dodala je da je stabilnost za nju tačka u kojoj se spajaju interesi poverilaca i dužnika, investitora i štediša, države i građana, uvoznika i izvoznika.

“To je ona tačka jednakosti, u kojoj niko nije favorizovan. Zato nudim na uvid rezultate koji svedoče o mogućnosti popravljanja sistema koji svoju svrhu dokazuje samo ako radimo u korist svih”, istakla je Tabaković. Prema njenim rečima, u vremenu globalne nesigurnosti, Srbija se zahvaljući odlučnim i pravovremenim odlukama i merama, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, dokazala kao zemlja koja uspešno čuva stabilnost.

“Dokazali smo da je i u prostoru između velikih očekivanja od regulatora i nasleđenih preteranih sloboda u ime tržišta, moguće delovati u opštem interesu. Hvala onima koji su razumeli da sve što radimo, radimo sa ljudima, za ljude”, poručila je Tabaković.

Navela je da vizija NBS ostala monetarna i finansijska stabilnost koje donose dobrobit svima i omogućavaju rast i razvoj Srbije i povećanje životnog standarda građana Srbije.

“Rezultatima ćemo opravdavati poverenje i u narednom periodu. Verujem i znam da politika mora da služi ekonomiji i ljudima. Ako to nije tako, neće izdržati test realnosti. A realnost se menja. I biće nekih naizgled novih teorija koje će i globalizacija i razvoj tehnologija doneti, ali će onaj osnovni postulat ostati nepromenjen – stabilnost nema alternativu”, istakla je Tabaković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: