Podeli vest

Leto 2023. će ostati upamćeno kao jedno od najskupljih u istoriji Italije zbog niza skandala vezanih za “naduvavanje” cena u kafićima i restoranima koji su uticali na strane turiste i same Italijane, piše CNN Travel.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Iskustvo odmora ju Italiji e neprocenjivo, ali samo ako uspete da zanemerati cene i neverovatne “usluge” koje su se ove godine naplaćivale u Italiji.

Prema pisanju CNN Travela koji se poziva na grupu za zaštitu potrošača “Consumerism No Profit” cene u Italiji su porasle za 130%.

Pored toga Italijani su počeli da naplaćuju sve što se naplatiti može.

Jednom paru turista koji je zamolio da im se sandvič sa šunkom na obalama jezera Komo podeli na dva dela naplaćeno je dva evra.

Sa druge strane mladoj majci urimskom primorskom gradu Ostija koja je naplaćeno je 2 evra da bi ugrejala flašicu za bebu u mikrotalasnoj.

I to nije sve.

Dvoje mladih turista u hotelu Cervo na Sardiniji platilu su dve kafe i flašicu vode 60 evra, a vlasnik hotela je za CNN izjavio da su cene jasno istaknute i da se veći deo troška odnosi na pogled na skupe jahte u obližnjoj luci.

Turistima je takođe naplaćeno 2 evra za dodatni – prazan! – tanjir blizu Portofina na severu Italije, i 10 centi za malo kaka na kapućinu u kafiću na jezeru Komo. Italijanski kafići retko koriste kakao na kapućinima, pa su zato opravdali tu dodatnu naplatu.

U strahu da će ovakav vid “pljačke” odbiti turiste u sledećoj sezoni, mediji si postavljali pitanja i uglavnom ostajali bez konkretnih odgovora italijanskih vlasti.

Ministarka turizma Italije, Daniela Santanče, izjavila je da, uprkos sezoni obeleženoj lošim naslovima o “naduvavanju” cena i manjem broju Italijana koji putuju, leto je bilo prelomni trenutak u procesu oporavka Italije nakon pandemije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ