Podeli vest

Zbog visokih temperatura danas je na snazi žuti-meteo alarm

Autor : Bilten.rs , Izvor :

NEVREME BEOGRAD
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Pravi letnji vikend je pred nama, ali vrlo brzo moglo bi da stigne i jako nevreme.

Naime, kako navodi meteorološki sistem Hailz Srbija prvi dan sa jačim nevremenom tokom ovog toplog talasa će biti u ponedeljak 10. jun.

Borski okrug, Braničevski okrug, Južno-Banatski i Srednje-Banatski okruzi, Južno-Bački i Zapadno-Bački okruzi će se nalaziti u sektoru za oluje sa krupnim gradom i orkanskim vetrom posle 14 sati. Nekoliko superćelija će se inicirati duž suve linije u regionu Beograda, Srema, Pomoravlja, severa Šumadije i u Slavoniji.

Smer kretanja će biti prema istoku i severoistoku i maksimum intenziteta bi oluje mogle imati u regionu uz Rumuniju”, najavio je Hailz Srbija.

Moguće pomeranje

– Za to vreme, južno od ovih okruga će duvati vruć jugozapadni vetar u dosta suvljoj vazdušnoj masi i temperaturama oko 35-37°C. Ovaj sektor se do ponedeljka može pomeriti više ka Rumuniji, čime bi samo pogranični region imao nevremena ili dublje u Srbiju, čime bi i centralni deo Srbije imao jake oluje – dodaje se.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…