Podeli vest

U Parizu je danas stupila na snagu zabrana iznajmljivanja električnih trotineta, kao odgovor na sve veći broj povređenih i ubijenih u nesrećama izazvanih trotinetima u francuskoj prestonici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elektricni-trotinet
Foto: Pixabay

Skoro 90 odsto onih koji su učestvovali u aprilskom glasanju o ovom pitanju bilo je za zabranu, pa je tako Pariz postala jedna od prvih prestonica u kojima je zabranjeno iznajmiti električne trotinete.

Iz kompanije Dot, koja je iznajmljivala trotinete u Parizu, saopšteno je da svoje trotinete šalju na mesta gde su potpisani novi tenderi, uključujući Bordo, ali i širom Belgije.

Portparol kompanije je rekao da povećavaju svoju flotu električnih bicikala, za koju se nada da će se proširiti na predgrađe Pariza uoči Olimpijade, koja treba da počne u julu sledeće godine.

Smanjenje automobilskih gužvi i potpuni pristup gradu biciklima bili su neki od ključnih prioriteta gradonačelnice Pariza Ane Idalgo koja je 2022. godine najavila planove da zabrani većinu automobila iz nekoliko centralnih oblasti, sa pristupom samo za pešake, bicikle, javni prevoz i određene dozvoljene automobile.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: