Podeli vest

Prvi Flirt voz švajcarske kompanije Štadler krenuo je danas na relaciji Beograd – Užice, a ovi vozovi uskoro će saobraćati i ostalim elektrifikovanim prugama u Srbiji, saopšio je “Srbijavoz”.  

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Tanjug/Srbijavoz/Đorđe Krstić

Kako se navodi, do kraja godine biće pušteno u saobraćaj 18 novih vozova tipa Flirt za unutrašnji saobraćaj, što, ističu u “Srbijavozu”, predstavlja još jedan korak ka modernizaciji železničkog saobraćaja u celoj zemlji, a time se podstiče i ekonomski razvoj čitavog regiona.

Novi  Flirt vozovi su modernog dizajna, klimatizovani i opremljeni bežičnim internetom i vending mašinama, kapaciteta 244 sedišta za putnike, od čega 16 u prvom i 228 u drugom razredu. Namenjeni su za vožnju maksimalnom brzinom 160 km/č. Vozovi poseduju i poseban prostor za lica sa invaliditetom, kao i tri mesta za bicikle.  

Kako se navodi, kompanija Srbijavoz posvećena je unapređenju kvaliteta korisničkog iskustva i usluga koju pruža putnicima, a saradnjom sa renomiranom kompanijom Štadler unapređena je efikasnost i udobnost putovanja širom Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: