Podeli vest

Kandidat Vacić ne vidi razlog zašto bi Amerikanci, Britanci ili Nemci trebalo da imaju svoje televizije u Srbiji

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

vacić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Kandidat za predsednika Srbije Miša Vacić koji na izbore izlazi pod sloganom „Da Srbija ponovo postane velika“ kaže da će se kao predsednik zemlje zalagati za zabranu rada svih stranih medija koji imaju informativni program.

Vacić kaže da Srbija nema svoje informativne medije, televizije i novine u drugim državam pa ne vidi razlog zašto bi Amerikanci, Britanci ili Nemci trebalo da imaju svoje televizije u Srbiji.

„U doba hibridnih ratova mediji su jako efikasno oružje protiv suverenih država i njihovog stanovištva. Ne vidim razlog zašto bi dozvoljavali stranim državama, pogotovom onima koji su nezavisno Kosovo i Metohiju ili protiv drugih interesa Srbije, da kreiraju stav naše javnosti. Svim tim medijima treba zabraniti rad, odnosno zabraniti im da imaju informativne programe”, kaže Vacić.

Navodi i da bi trebalo uskladiti zakonodavstvo, te da bi Vlada Srbije mogla da zabrani internet i kablovskim operaterima da prenose sadržaje koji predštavljaju rizik po bezbednost zemlje.

„Ovo nije pitanje cenzure već pitanje nacionalne bezbednosti. Srbija mora biti zaštićena od neprijateljskog infomacionog napada“, rekao je Vacić.

Kaže i da je trenutna informaciona situacija nepovoljna po Srbiju, jer su “predhodne vlasti dozvolile upliv stranih agentura u medije i u kablovsku distribuciju, ali da se situacija može urediti zakonima i sprečiti dalje štetno delovanje”.

„Imamo televizije koje nisu u Srbiji registrovane kao mediji, već su registrovane kompanije u unostranstvu koje na taj način izbegavaju srpsko zakonodavstvo, ali i srpski poreski sistem. Ako ja budem predsednik to neće biti moguće“, rekao je Vacić.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: