Podeli vest

Par takozvanih “vanzemaljskih mumija”, koji se u oktobru misteriozno pojavio na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko poreklo, potvrdili su naučnici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Martin Mejia (STF)

Dva mala primerka, opisana kao humanoidne lutke, verovatno su napravljena od ljudskih i životinjskih kostiju, saopštili su stručnjaci na konferenciji u prestonici Perua.
“To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju sa ove planete i spojene su koristeći moderni sintetički lepak”, rekao je Flavio Estrada, arheolog sa Peruanskog instituta za pravnu medicinu i sudske nauke.


Dve figurice su se pojavile u kancelarijama aerodroma u Limi u kartonskoj kutiji, a napravljene su tako da izgledaju kao mumificirana tela obučena u tradicionalnu andsku odeću, prenosi Rojters.


Prošlog septembra, dva mala mumificirana tela sa izduženim glavama i rukama sa tri prsta su predstavljena na meksičkom kongresnom saslušanju, što je izazvalo široku interesovanje medija.


Na konferenciji za novinare u Limi u petak, koja je organizovana od strane peruanskog Ministarstva kulture, stručnjaci su rekli da lutke pronađene na aerodromu u Limi nisu povezane sa telima predstavljenim u Meksiku.
Oni su naglasili da ni tela u Meksiku nisu vanzemaljskog porekla.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: