Podeli vest

Vesić je rekao da će SNS odlučiti o sastavu beogradskih organa i da će on prihvatiti odluku svoje stranke, kakva god da bude.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

 Zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da ne vidi razlog za nove izbore u Beogradu, ali da će oni biti održani ukoliko opozicija to bude zahtevala.

Vesić je rekao da će SNS odlučiti o sastavu beogradskih organa i da će on prihvatiti odluku svoje stranke, kakva god da bude.

Takođe, istakao je da u Skupštini Beograda nikada nije bilo više poslaničkih grupa, ni šira zastupljenost svih, jer je cenzus od tri odsto vrlo nizak i neubičajen u Evropi.

Malo je ostalo onih ispod crte, kaže Vesić, i dodaje da “maltene svako” ima svog predstavnika u Skupstini.

“Mi imamo većinu koja će izabrati organe i ja ne vidim razlog da se održavaju izbori, ali čuli ste šta je predsednik Aleksandar Vučić rekao. Ukoliko opozicija bude želela nove izbore, mi nemamo ništa protiv toga. To je sada na opoziciji da se dogovori. Budite sigurni da ćemo mi to prihvatiti, jer od izbora nikada nismo bežali. Mislim da bi neki od njih teško ponovili rezultat koji su sada imali”, poručio je Vesić.

Na pitanje novinara da li je on kandidat za budućeg gradonačelnika, Vesić je odgovorio da su svih 48 odbornika SNS potencijalni kandidati za gradonačelnika i za njegovog zamenika.

Istakao je da će SNS o tome doneti odluku i da će on, kao član stranke, podržati svaku odluku SNS i da se to ne dovodi u pitanje.

Na pitanje novinara koju bi funkciju on želeo da ima u Beogradu, Vesić je odgovorio da nije stvar u tome šta on želi ili ne želi, šta voli ili ne.

“Kao ni vi u svojoj redakciji, ne odlučujete sami o svemu, već vam urednik da zadatak. Ni vi ujutro ne znate gde će vas urednik poslati. To vam je jednostavno tako”, poručio je Vesić.

Novinare je zanimalo i da li će SNS moći da održi stabilnu većinu sa jednim ili dva odbornika više, dok je zamenik gradonačelnika odgovorio da može da se vlada i kada imate samo jednog odbornika više.

“Skupštinski život je veoma promenjiv, ali da bi ste konstituisali vlast dovoljno je 56 odbornika, jer čini većinu. Za vreme Borisa Tadića jedna vlada izgurala je ceo mandat sa 126 poslanika, jer je dovoljan jedan više od polovine da vladate. Matematički je dovoljno da se konstituiše vlast, a niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti”, poručio je Vesić.

Na pitanje da li ima prepreka se koalicija SNS i SPS iz Skupštine grada SPS u gradu prenese i na Republiku, Vesić je odgovorio da to nije ista situacija.

“Mi imamo čvrstu koaliciju sa Savezom vojvođanskih Mađara i zajedno imamo 127 poslanika, dovoljno da sami formiramo vladu. Predsednik Vučić je sam rekao da te dve stvari ne treba povezivati”, istakao je Vesić.

On je naglasio da u Beogradu SNS ima dobru saradnju sa SPS i da nikada nisu imali problem sa SPS.

“Slagali smo se oko svake odluke tako da ne vidim razlog da ne nastavimo da sarađujemo sa njima u Beogradu. Da li će tako biti i u Republici, to ne znam, ali znate da se naša stranka uvek trudila da stvori što širu koaliciju, jer smatramo da su pred nama veliki izazovi”, zaključio je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: