Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će buduća obilaznica oko Zlatibora značajno ubrzati i olakšati dolazak na najposećeniju srpsku planinu, ali i da će preusmeriti veliki deo saobraćaja za sve kojima Zlatibor nije krajnje odredište.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

On je tokom obilaska radova na izgradnji obilaznice oko ove planine rekao da “sada radimo 1,6 kilometra buduće obilaznice, koja će izlaziti na autoput Požega – Kotroman”, kao i da će, kada bude završeno privih 1,6 kilometara, biti urađen još jedan kilometar, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kazao je da je Vlada Srbije ove godine izdvojila 450 miliona dinara za radove na obilaznici oko Zlatibora, a da deo sredstava ulaže i opština Čajetina.

“Kada bude završena, imaćemo obilaznicu koja će izlaziti na auto-put Požega – Kotroman, koja će omogućiti da Zlatibor zaobiđu svi koji ne dolaze ovde. Važno je da će to doprineti i čistijem vazduhu i zaštiti životne sredine“, rekao je Vesić.
On je naveo da će ove godine biti rekonstruisano 15 kilometara magistrale prema Crnoj Gori, od Čajetine do Borove glave.

“To je najlošiji deo magistralnog puta prema Crnoj Gori i očekujemo da u septembru ili oktobru krenemo u njegovu obnovu“, dodao je Vesić.

U skladu sa obećanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, resorno Ministarstvo će sa opštinama Čajetina i Priboj raditi na uspostavljanju gondole između Tornika i Pribojske banje.

“Ta gondola treba da omogući život za Pribojsku banju, da poveže sve ove opštine i da objedini ponudu Zlatibora, Zlatara i Priboja. Da ceo ovaj kraj ima jedinstvenu turističku ponudu, da bude atraktivniji za turiste“, ukazao je ministar.

Ponovio je da će se graditi i brza saobraćajnica od Nove Varoši do Duge poljane, koja će biti veza tog dela zapadne Srbije sa budućim auto-putem ka Crnoj Gori.

“To će poptuno promeniti život ovog kraja. I obilaznica i obnova svih lokalnih i magistralnih puteva, odnosno saradnja sa opštinom Čajetina, primer su kako republika i lokalne samouprave mogu zajedno da rade, za dobrobit svih, ljudi koji ovde žive, ali i turista“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da Zlatibor kao turističko mesto prve kategorije zaslužuje da ima moderne saobraćajnice, što se ispunjava zahvaljujući ulaganjima same opštine, ali pre svega Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Želimo da omogućimo dodatni komfor brojnim turistima koji dolaze na Zlatibor, prolaze ovuda prema crnogorskom primorju ili Republici Srpskoj“, rekao je Stamatović.

Zlatibor je, kaže on, čvorište, a uz izgradnju i obnovu infrastrukture i strateške planove, kao i sve više turista, radi se na tome da Zlatibor za tri ili četiri godine postane svetski turistički centar i brend, za pripreme sportskih ekipa, za različite ciljne grupe, za zdravstveni, kulturni i verski manifestacioni turizam.

Stamatović je dodao i da je cilj da se ceo taj region razvija i da se povežu turističke destinacije, poput Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Tare, Mokre Gore, Zlatibora…

“Zlatibor može da odgovori svim potrebama savremenih turista, a za to je potrebna dobbra infrastruktura. Sva ova ulaganja države mogu da budu garant da će Zlatibor opravdati status najposećenije planine u Srbiji“, rekao je Stamatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…