Podeli vest

Skupština opštine Ćuprija, na Dan oslobođenja grada, svoje najvrednije priznanje – titulu počasnog građanina dodelila je ministru građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, za veliki doprinos razvoju te opštine, kroz realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

Ministar Vesić je u video obraćanju odbornicima zahvalio na priznanju, navodeći da ga doživljava kao nagradu celom ministarstvu i Vladi Srbije za sve što su uradili za Ćupriju, ali i kao obavezu da i dalje pomaže tu opštinu, saopštili su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je najavio nove projekte u Ćupriji, među kojima su radovi na putevima, mostovima, ali i izgradnja industrijske zone koja će se prostirati na 700 hektara i biće najveća industrijska zona južno od Beograda.

Kada je reč o državnim putevima, Vesić je pomenuo rehabilitaciju puta Ćuprija-Despotovac, dužine 21 kilometar, ali i dodao da su počeli radovi na rehabilitaciji puta Paraćin-Ćuprija dužine 3,5 kilometara, odnosno Zmič-Ćuprija, kao i radovi na rehabilitaciji puta Ćuprija-Supska-Krušar, dužine 11 kilometara.

Najavio je i radove na bulevarskom ulazu u Ćupriju sa autoputa, od Spomenika knezu Lazaru do Lidla, sa kružnim tokom od 0,5 kilometara za šta, kako je rekao, opština Čuprija radi projekat, a do kraja godine će se početi i sa radovima.

Vesić je naveo da će se raditi i rehabilitacija državnog puta Gilje-Ostrikovac-Jovac-Dvorica dužine sedam kilometara i dodao da se trenutno radi projektna dokumentacija, a da će se čim bude završena početi sa izvođenjem radova.

Istakao je i da je Ćuprija u okviru projekta “Čista Srbija” uradila dobar posao, izradila tehničku dokumentaciju, pribavila građevinske dozvole za izgradnju kanalizacione mreže u naseljima Terekovo i Minelovo, u ulicama Mutapova i Dimitrija Tucovića, ukupne dužine oko šest kilometara i vrednosti 1,3 miliona evra. Ti radovi biće deo narednih faza projekta “Čista Srbija”.

Napomenuo je da će kompletna kanalizaciona mreža, koja će u okviru tog projekta biti izgrađena na teritoriji Ćuprije, biti duga 146 kilometara, sa dva kolektora.

Vesić je rekao da će u okviru izgradnje brze pruge Beograd-Niš, koja počinje da se radi do kraja naredne godine, biti uređena nova železnička stanica u Ćupriji, koja nije bila predviđena projektom, ali je sada deo projekta zahvaljujući insistiranju rukovodstva opštine, kao i da će građani Ćuprije brzim vozom do Beograda stizati za 30 minuta.

“Imamo planove i kada je u pitanju stara stanica. Veoma je značajna i industrijska zona u Dobričevu čija će površina biti 700 hektara. To će biti najveća i industrijska zona južno od Beograda”, rekao je Vesić.

Što se tiče mosta na Velikoj Moravi, Vesić je rekao da je Vlada Srbije ratifikovala sporazum sa Španijom i dodao da je španska firma koja je nominovana od strane španske vlade uradila tehničku dokumentaciju, da je pripremljena finansijska ponuda, te da će vrednost tog mosta biti oko 45 miliona evra.

Osim tog, u okviru zajedničkog sporazuma između vlada Srbije i Španije radiće se i most u Bačkoj Palanci, dodao je Vesić.

“Biće tu još stvari koje će se raditi u Ćupriji među kojima je i ritejl park u industrijskoj zoni tako da će građani Ćuprije u svakom slučaju osetiti korist od svega što se dešava u Srbiji – ubrzane izgradnje infrastrukture, puteva i železnica, dolaska stranih investicija”, rekao je Vesić.

Istakao je da se sve to dešava jer je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade da se Srbija saobraćajno poveže i da svi ljudi dobro žive od svog rada u mestima u kojima se nalaze.

“Ćuprija je svakako jedna od naših najznačajnijih opština i želim još jednom da zahvalim na nagradi koju su mi uručili i koja me obavezuje da i dalje pomažem tu opštinu. Ali to i jeste politika naše vlade – da se svaka opština pomaže i da svi građani, bez obzira gde žive na teritoriji Srbije, osete kako se država razvija i da imaju bolji kvalitet života jer se na kraju svaka politika svede na jedno, a to je da građani žive bolje danas nego što su živeli juče, a da sutra žive bolje nego danas. To je politika koju sprovodimo”, zaključio je Vesić u obraćanju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: