Grčko ostrvo Antikitera nudi budućim stanovnicima besplatne kuće i mesečni dodatak od 600 evra, bio je naslov vesti koja je razbesnela korisnike društvenih mreža

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

grčka
Foto: Shutterstock

U vesti koja se širi društvenim mrežama pisalo je da, ukoliko sa porodicom preselite na grčko ostrvo Antikitera, dobićete kuću i mesečni dodatak od 590 američkih dolara tokom tri godine (ukupno preko 20.000 dolara).

Ostrvo ima malo stanovnika, svega 68 i ima za cilj da poboljša svoju ekonomiju privlačeći nove stanovnike, piše u objavama na društvenim mrežama i dodaje se da ovo prelepo ostrvo nudi impresivne poglede i obilje divljih životinja, uključujući divlje koze i značajnu koloniju sokolova.

Ipak vest koja se širi mrežama zapravo nije istinita, a to je navelo stotine, pre svega Grka, da takvu vest demantuju.

Istina je da je oo mesto nekada imalo ovaj program koji već deceniju nije aktuelan.

Inače, Antikitera je i mesto otkrića jednog od najstarijih analognih računara ikada pronađenih, Antikitera mehanizma, koji je izgrađen negde između 150. i 100. p.n.e.

Njegovi zupčanici i mehanizam sa satnim mehanizmom koristili su se za predviđanje astronomskih položaja, pomračenja, orbita i čak označavanje četvorogodišnjeg perioda između svake Olimpijske igre.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: