Podeli vest

Svi korisnici aplikacije Viber koji je imaju instaliranu na više uređaja, moći će da je nesmetano koriste na sekundarnim uređajima, čak i ako ih obrišu, odnosno deinstaliraju sa primarnih uređaja, saopštila je danas kompanija Rakuten Viber.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

viber
Foto: Shutterstock

S obzirom na to da je najavljena ažurirana verzija “Pravila i uslova korišćenja” aplikacije Viber izazvala nedoumice u javnosti, kompanija je javnosti ponudila pojašnjenje.

Kako se navodi, prema ažuriranim “Pravilima i uslovima”, ako korisnici nastave da koriste Viber kroz sekundarni uređaj kao npr. desktop ili tablet – biće u mogućnosti da bez ikakvih komplikacija nastave da koriste tu aplikaciju, čak i u slučaju da su je deinstalirali na primarnom uređaju, poput mobilnog telefona. Njihovi podaci i istorijat prepiski će biti sačuvani u njima, precizira se u saopštenju.

Deaktivacija Viber naloga bila bi moguća jedino u slučaju da ti korisnici postanu neaktivni i na sekundarnim uređajima i to u neodređenom periodu koji bi usledio.

Kompanija navodi da to znači da bi Viber mogao da deaktivira dati nalog ako aplikacija nije u aktivnom korisničkom statusu i na drugim uređajima i ne bude ponovo instalirana u periodu od dve nedelje po deinstalaciji.

U slučaju da je korisnik Vibera želeo da obriše svoje podatke i istorijat prepiski, prosta deinstalacija aplikacije neće biti dovoljna, što je glavna poenta pasusa u pitanju iz ažuriranih “Pravila i uslova korišćenja”, ističe Rakuten Viber.

Kako navode, Viber neće brisati naloge redovnih korisnika ni u kom slučaju.

Ažurirana “Pravila i uslovi korišćenja” uvode se kako bi se dalje unapredilo korisničko iskustvo i održao najviši standard privatnosti i bezbednosti korisnika u aplikaciji, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: