Podeli vest

MUP upozorava da je u danima vikenda tokom juna ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno je više od 200 učesnika u saobraćaju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Saobraćajna policija će tokom vikenda sprovesti pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju s obzirom na to da se zbog početka školskog raspusta i letnjih godišnjih odmora očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, najavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP upozorava da je u danima vikenda tokom juna ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno je više od 200 učesnika u saobraćaju.

“Takođe, napominjemo da je od početka godine broj najtežih saobraćajnih prekršaja u porastu u odnosu na prošlu godinu”, saopštilo je ministarstvo.

U prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne, otkriveno je 58 odsto više prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dok je broj prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola uvećan za 48 odsto.

Broj prekršaja prekoračenja brzine veći je za 34 odsto, dok je broj prekršaja nasilničke vožnje veći za 11 odsto.

MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: