Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka. Ovo izgleda kao pista, urađeno je 10 mostova, oko 70 propusta…”, rekao je Vučić.

Iz preduzeća Novi Pazar put su mu rekli da bi završili rekonstrukciju puta i mesec dana ranije da se nije na jednom mestu pojavilo klizište.

Put Raška-Novi Pazar rekonstruisan je posle 42 godine, važan je i Srbima i Bošnjacima

Aleksandar Vučić rekao je da je rekonstruisani put od Raške do Novog Pazara, u dužini od 18 kilometara, veoma važan za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje i da su na njega građani čekali 42 godine.

“To mnogo znači i Srbima i Bošnjacima i svim ljudima koji ovde žive i mnogo sam srećan što ste tri meseca pre roka to uradili. Građani su čekali 42 godine na rekonstrukciju tog puta”, rekao je Vučić u obraćanju.

Tokom rekonstrukcije moraćemo da srušimo interno odeljenje KC Novi Pazar

Aleksandar Vučić rekao je da će biti srušeno interno odeljenje Kliničkog centra Novi Pazar, što će povećati ukupnu cenu investicije, ali da će sve biti urađeno zbog dobrobiti građana.

“Tu smo imali jezive snimke tokom korone. Sad gledamo da napravimo sve potpuno novo. Tu je loša statika i mora da se sruši sve. Skuplje je za nas, ali moramo to da uradimo. A to je dobro za građane Novog Pazara”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara na pitanje u vezi rekonstrukcije KC Novi Pazar.

Vučić je dodao i da će uskoro biti realizovan i transfer novca Novom Pazaru.

Teško je naći rešenje kada druga strana traži razloge za sukobe i napade

Vučić je rekao da je teško naći rešenje u dijalogu Beograda i Prištine kada se razgovara sa ljudima koji ne žele da traže rešenje, već traže razloge za sukobe i napad na Srbe.

“Mogli smo da sedimo i 10 sati, teško bismo našli rešenje kada razgovarate sa ljudima koji ne žele da traže rešenje, kada razgovarate sa ljudima iz Prištine koji traže razloge za sukobe i napad na srpsko stanovništvo na severu KiM. Mi imamo i neke druge pokazatelje, ne govorim ove stvari slučajno”, rekao je predsednik odgovarajući na pitanje medija da li je od specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka čuo nove ideje o oživljavanju dijaloga.

Vučić je ukazao na postojanje istog, kako kaže, “narativa” u mnogim delovima bivše Jugoslavije.

Smenom Milenkovića i Mitića treba da se bavi MU

Aleksandar Vučić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova nadležno da odgovara na pitanja zašto su smenjeni načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodan Milenković i šef operative Dušan Mitić koji su otkrili plantažu marihuane u Jovanjici.

“Nisam se time posebno ni bavio. To je regularni posao kojim se bavi MUP planiranjem i sistematizacijom. Oni imaju svoje pravilnike na osnovu kojih deluju i rangiraju ko je koliko učinio i uradio”, kazao je on.

Vučić je naglasio da se poslednje tri godine vodila najbrutalnija i najlažljivija kampanja o njegovoj i umešanosti njegove porodice u slučaj Jovanjica, što, kako je rekao, ni Milenković niti bilo ko drugi nije mogao da potvrdi ma koliko da su svakodnevno lagali.

Nema nikakvih naznaka da će nekome pasti na pamet da napadne Turski tok

Predsednik Vučić istakao je da ne postoje nikakve naznake da će ikome pasti na pamet da napadne gasovod Turski tok, ali da bi u slučaju da se to desi, to bio veliki problem za energetsku sigurnost Srbije.

“Suština je u tome da nikome neće pasti na pamet da nam tokom zime uskrati ono što smo izgradili, platili i kupili. Nemamo nikakvih naznaka da je to moguće i verujem da nikome to nije palo ni na pamet”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li podržava stav mađarskog premijera Viktora Orbana da bi svaki napad na gasovod Turski tok bio objava rata i teroristički čin.

Dodao je da ga, ipak, ne bi iznenadilo da se tako nešto i dogodi zbog svega što se do sada izdešavalo u ratu u Ukrajini.

Odlični rezultati Er Srbije, prevezla ove godine 2,76 miliona putnika

Vučić je izjavio danas da je nacionalna aviokompanija Er Srbija ostvarila odlične rezultate ove godine i prevezla do danas 2,76 miliona putnika. “Er Srbija je danas prešla 2,76 miliona putnika, dakle za nedelju dana će preći rekord iz 2019. za celu godinu.

To je ogroman napredak našeg nacionalnog avioprevoznika”, rekao je on.

Istakao je da će se, pored ulaganja u aerodrom u Nišu, gde se povećavaju i upravna i prijemna zgradu, morati da se ulaže više i u aerodrom Lađevci, ali i da gradimo nove aerodorme u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: