Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Školski hor je dočekao predsednika Vučića izvođenjem himne Bože pravde, kao i pesmama Ovo je Srbija, Veseli se srpski rode, Divan je kićeni Srem, a izveli su i dramski i kulturno-umetnički program. Vučić je pitao đake da li im još nešto treba, a oni su rekli da bi voleli da imaju klime u svim učionicama, da im fale i mali golovi za fudbal, kao i da bi želeli da imaju akvarijum sa ribicama. Predsednik je tokom obilaska bibliotetke pitao da li im je potrebno još knjiga i dodao da bi mogao i nešto svojih knjiga da im pokloni. Ulaganja u škole nikad nisu dovoljna i uvek trebe više, rekao je Vučić.

Napomenuo je da su otkada je napravljena škola 1969. godine bile obavljene samo dve manje rekonstrukcije, ali nikad veći radovi. Obilasku prisustvuju i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift. Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

Osnovna škola “Svetislav Golubović Mitraljeta” izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada. Učenici “Mitraljete” zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole.

Mlađi razredi bili su raspoređeni u OŠ “Branko Radičević” u Batajnici, a stariji u OŠ “Ilija Birčanin” u Zemun Polju. Na nastavu su ih razvozili autobusi koje je obezbedila opština Zemun.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: