Podeli vest

Direktor OŠ “Gavrilo Princip” Miloš Tasić izjavio je danas povodom početka nove školske godine da će prva školska nedelja biti tematska i istakao da će teme razgovora biti bazirane na razvijanju vrlina i moralnih vrednosti kod učenika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Tasić je za Tanjug rekao da će prvi čas održati razredne starešine i dodao da će ceo nastavni dan biti posvećen uvodu učenika u ono što će uslediti u narednih nekoliko nedelja.

“Ono što je specifično i drugačije u odnosu na prethodne godine jeste da će ovaj 1. septembar biti malo drugačiji. Prvi čas će učenici imati sa razrednim starešinom, ne samo prvi čas, ceo dan će biti posvećen priči i uvodu učenika onome što će uslediti u narednih par nedelja i nastavnim danima koji će uslediti od ponedeljka”, izjavio je Tasić za Tanjug.

Govoreći o prvoj školskoj nedelji koja će biti tematska, Tasić je istakao da je sa stručnim saradnicima OŠ “Gavrilo Princip” već napravljen plan i program rada sa učenicima u toj nedelji, a teme razgovora biće bazirane na razvijanju vrlina i moralnih vrednosti kod učenika.

“Sa stručnim saradnicima naše škole već je napravljen plan i program rada sa učenicima u toj tematskoj nedelji. Uglavnom će to biti teme i razgovori bazirani na razvijanju vrlina, moralnih vrednosti kod naših učenika. Različite su teme, potrudićemo se da sve obradimo i da do svakog učenika dopremo”, rekao je Tasić.

Na pitanje koliki odziv učenika očekuje za izborni predmet “Vrline i vrednosti kao kompas života”, Tasić je naveo da će se raditi ankete sa učenicima kroz koje će se ispitati njihova zainteresovanost za ovaj predmet i dodao da očekuje veliki odziv.

“Očekujem da će biti veliki broj učenika na tom predmetu i ja na to gledam kao na nastavak ove nedelje kroz celu školsku godinu, gde će se na časovima realizovati teme vezane za samu empatiju i razvijanje empatije i morala kod samih učenika”, naglasio je Tasić.

Govoreći o bezbednosti u školi nakon tragedije u O.Š. “Vladislav Ribnikar”, Tasić je objasnio da je OŠ “Gavrilo Princip” u redovnoj saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i da je potrebno ozbiljno shvatiti samu bezbednost učenika.

“Nekoliko sastanaka je održano sa predstavnicima MUP-a u prethodnih par nedelja. Dogovoreno je prisustvo policije, kako u svakoj osnovnoj i srednjoj školi, tako i u okolini i van škole. Očekujem da će to biti ispoštovano, svi vrlo ozbiljno shvatamo situaciju u kojoj smo i samu bezbednost učenika. Očekujem da će sve biti ispoštovano i bezbednost podignuta na maksimalni mogući nivo”, rekao je Tasić

Tasić je naveo da OŠ “Gavrilo Princip” dočekuje spremno 1. septembar, kao i da je bilo dovoljno vremena za pripremu za prijem novih i starih učenika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: