Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je večeras otvorio rekonstruisanu tvrđavu Fetislam i Letnju pozornicu u Kladovu i zahvalio evropskim partnerima na novcu koji su u to uložili.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Vučić je rekao da Fetislam danas izgleda veličanstveno i da nikada od 1867. godine, kada je prešao iz turskih u naše ruke, nije ovako lepo izgledao, kao ni Kladovo. On je zahvalio evropskim partnerima i na novcu koji su uložili i u ostale tvrđave i drugo što rade na razvoju turističkih kapaciteta u Srbiji.

“Hvala evoprskim partnerima na ogromnom novac koji su ovde uložili, ne samo u Fetislam, već i u infrastrukturu u tom kraju, Golubačku tvrđavu i pomoć lokalnom biznisu, da mogu da naprave turističke kapacitete i privlače turiste iz Srbije i Evrope. Veliko hvala svim evropskim poreskim obveznicima na novcu koji su dali za Kladovo”, poručio je Vučić. Istakao je da će država uraditi u Kladovu i zdravstveni centar i da će uskoro krenuti radovi.

“Još važnije je da ćemo izgraditi brzu saobraćajnicu do Golupca i odatle ćemo preko Donjeg Milanovca do Brze Palanke, pa severno za Kladovo i južno za Negotin, tako da povežemo čitav ovaj kraj sa Beogradom i ostatkom Srbije”, naveo je Vučić.

Kazao je da već dobro napreduju radovi na potezu od Požarevca do Golupca.

“Razgovarao sam sa ljudima u Tekiji koliko su zadovoljni što smo rekonstruisali put do Donjeg Milnaovca i sada imamo kao pistu put, ali hoćemo da imamo i brzu saobraćajnicu. Hoćemo da vratimo ljude iz inostranstva, da znanje koje su stekli i novac zaradili bar deo vrate u Srbiju i čekamo ih raširenih ruku”, naglasio je Vučić.

“Hvala dragi evropski prijatelji na velikoj podršci”, dodao je predsednik Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: