Podeli vest

Priština neće stati sa svojim akcijama i neće se umiriti dok ne završe sever Kosova, rekao je predsednik Aleksandar Vučić uz poruku da Brisel ide bez optimizma

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic Vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nije optimista kada je reč o predstojećem susretu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu, 18. avgusta, ali da ide sa dobrom voljom da ukaže na svu, kako je naveo, pogubnost i opasnost sa kojom se suočavamo.

Podsetivši da je od potpisivanja Briselskog sporazuma, koji predviđa formiranje Zajednice srpskih opština, prošlo više od devet godina, Vučić kaže da Zapad to ne zanima i da oni kažu da sve mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom.

Ako je to tako, kaže Vučić, Priština to može da uradi i bez dijaloga.

Što se preregistračije tiče, predsednik ističe da Albancima nije cilj da mi prihvatimo RKS table, već da hoće da ukinu KM tablice, jer su svi Srbi sa juga odavno prihvatili RKS table.

“Jer kada nema KM tablica onda je to dokaz da Srbija ne živi na Kosovu. A na to nemaju nikakvo pravo. I ne postoji način da nas na to nateraju”, rekao je Vučić gostujući na Prvoj tv.

Na pitanje šta će Beograd da uradi od 1. septembra, Vučić kaže da ćemo raditi ono što možemo.

“Oni zajedno sa NATO mogu šta hoće, mada Stoltenberg se ponaša odgovorno, Kejfor takođe, ali sile zaštitnice, čije to čedo, baš briga za Srbe i Srbije. Jer, po njima je Kosovo suverena zemlja i hoće da oteraju Srbe sa Kosova”, naveo je predsednik.

Vučić je rekao da zna koga oni žele da likvidiraju.

“Mi znamo i koga jure, znamo imena između šest i deset lica koje oni žele da lividiraju, misle da su oni nosioci otpora, uvek su to najveći kriminalci, psihoate, ludaci…”, rekao je Vučić.

Za njih je, kaže, sada i Srbin sa kamenom terorista i kriminalac iako živi na teritoriji svoje zemlje po rezoluciji 1244.

Pojašnjava da je obelodanjivanje namere Prištine jedan od razloga da to spreči, ali će, ističe, oni nastaviti sa svojim akcijama i neće se umiriti dok kako je rekao, ne završe sever Kosova.

“To im je jedino važno i misle da su sve odavno završili. Na silu možete sve, ali vam nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda”, rekao je Vučić i poručio da će Srbija učiniti sve da održi mir, gotovo po svaku cenu.

Na pitanje šta to znači “po svaku cenu”, predsednik precizira da to znači da ćemo učiniti sve da ne krene pogrom i ubijanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: