Podeli vest

Dogovoren je i susret Radne grupe koji će se sredinom jula održati u Tirani, a na kojem će biti reči o saradnji u oblastima energetike, bezbednosti hrane i finansija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, o predstojećem susretu i sajmu vina i hrane koji će se u septembru održati u Beogradu, u organizaciji inicijative “Otvoreni Balkan”.

“Saglasili smo se da je ova sjajna i jedinstvena manifestacija, za koju verujemo da će prerasti u dobru prijateljsku tradiciju, ujedno i izuzetna promocija naše tri zemlje, ali i prilika da se proizvođači iz regiona pridruže i predstave svoje najbolje i ekskluzivne proizvode”, naveo je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Takođe, dogovoren je i susret Radne grupe koji će se sredinom jula održati u Tirani, a na kojem će biti reči o saradnji u oblastima energetike, bezbednosti hrane i finansija.

Prethodni sastanak lidera tri zemlje u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, održan je prošlog meseca na Ohridu, a prisustvovali su mu i premijer Crne Gore Dritan Abazović i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: