Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da danas u Granadi sa predstavnicima Prištine nije ni razgovarao, kao i da oni ni ne žele da razgovaraju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/FOTO TANJUG/ POOL PEUE

“Da li je bilo napretka? Nisam sa Prišitnom ni razgovarao niti oni hoće da razgovaraju, tako da ne znam o kakvom napretku govorite”, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da li je danas bilo nekog napretka.

Istakao je da je pokušao da objasni evropskim predstavnicima poziciju Srbije, da je to njegov posao i da će to nastaviti da radi.

Više zaključaka nakon sastanka sa Makronom, Boreljom, drugim liderima

Vučić je izjavio da je sa svima u Granadi, gde prisustvuje samitu Evopske političke zajednice, razgovarao o svim temama, ali da će više zaključaka imati nakon sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i brojnim evropskim zvaničnicima, uključujući šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja.

Vučić je to rekao na pitanje novinara da li mu je tokom boravka u Španiji neko pominjao mere protiv Srbije i da li je na tu temu razgovarao sa nekim od brojnih zvaničnika sa kojim se sastao.

“Razgovarao sam sa svima o svim temama, kao što znate nikada ništa nisam krio od našeg naroda”, rekao je Vučić.

Srbija opredeljena za mir, nema nameru bilo koga da napada

Predsednik je rekao da Srbija nikada nije imala nameru da napada bilo koga u regionu, da je opredeljena za mir i prosperitet na prostoru celog Zapadnog Balkana, a da je za Kosovo i Metohiju potrebno kompromisno rešenje zasnovano na realnosti.

On je u Granadi, gde učestvuje na sastanku Evropske političke zajednice, na pitanje stranih novinara da li je vojna pretnja Srbije Kosovu stvarna, rekao da pretnja ne postoji i da je pravo pitanje da li se poštuju Povelja UN i rezolucije UN.1010

“Ako poštujemo Povelju kada je reč o Ukrajini, moje kontra pitanje vama je zašto ne podržavamo i kada pričamo o Srbiji. To je pitanje koje muči ceo srpski narod”, rekao je Vučić. 

Imao sam brojne sastanke, sutra na Evropskom savetu ubačena tačka o KiM

Predsednik je izjavio  da je na samitu Evropske političke zajednice imao brojne susrete sa predstavnicima zemalja, a da je sa mnogima imao i bilateralne sastanke na kojima je razgovarao o situaciju u regionu i na KiM.

“Neću puno da govorim dok ne završim sa Boreljom sa kojim se popodne sastajem, Makronom, Micotakisom”, rekao je Vučić medijima u Granadi.

On je dodao i da će večeras posle 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sednici Evropskog saveta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM. 

Dvostruki standardi i licemerje po pitanju KiM, Srbija je priznata u UN

Vučić je izjavio, povodom najave predsednice tzv. Kosova Vljose Osmani da će se založiti na samitu da se našoj zemlji uvedu sankcije, da je reč o dvostrukim standardima i licemerju, jer se upravo razara teritorijalni integritet Srbije koja je priznata u UN.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Osmani, koja je po dolasku u Granadu Srbiju nazvala agresorom i da će se založiti da se našoj zemlji uvedu sankcijem, kao i da prokomentariše to što je nemački ambasador u Prištini rekao da je ono što se dogodilo 24. septembra napad na teritorijalni integritet tz. Kosova.1010

“Ovo drugo mi je interesantnije, da su bilo šta drugo smislili… Ali, kada kažu napadate teritorijalni integritet nečiji ko nije deo UN, a razarate teritorijalni integritet zemlje koja je priznata Poveljom UN i sa i dalje važećom Rezolucijom 1244 – to je licemerno. Da je neko važan, rekao bih – još je licemernije da govorite o agresoru, koji u stvari ne uspeva čak ni da zaštiti svoju zemlju ni njene granice koje su proklamovane Poveljom i Rezolucijom UN”, naglasio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: