Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za britansku agenciju Rojters, rekao je da Srbija traži oslobađanje svih uhapšenih Srba i načine da se smire tenzije na severu KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

alekandar vucic
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Vučić je u intervjuu, koji je dao sinoć posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ponovio da Srbi na KiM ne smeju da učestvuju u nasillju nad pripadnicima snaga Kfora i Euleksa.

“Niko, ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da učestvuje u napadima na Euleks i Kfor”, rekao je Vučić.

Na pitanje da će Beograd pokušati da nađe način da dođe do deeskalacije situacije na severu KiM, kratko je odgovorio “apsolutno”.

Agencija navodi da je Vučić optužio vlasti u Prištini i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da podstiču napetosti “nebrojanim jednostranim potezima”.

“Kad god bi neko pomislio da smo nešto rešili, pojavi se drugi problem”, ukazao je Vučić.

Predsednik Srbije zatražio je da se oslobode nedavno uhapšeni Srbi na severu KiM jer se, kako je naglasio, “drže pod izmišljenim optužbama“ i da se kosovska policija povuče sa severa KiM, u skladu sa Briselskim sporazumom.

“Kosovska policija nema šta da radi na severu…Posebno ljudi naoružani do zuba. To izaziva nelagodnost i strah među srpskim stanovništvom”, rekao je Vučić.

Britanska agencija tvrdi da je Vučić odbio da precizira koje je korake Savet za nacionalnu bezbednost usvojio na sednici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: