Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Obraćajući se građanima Sokobanje, Vučić je ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će to ostati dok je on predsednik.

“Dok sam ja predsednik nećemo ni u NATO niti i u jedan vojni blok. To je naš izbor. Svi oni koji mi svakodnevno sole pamet i koji tvrde da su pametniji nego ja i sve znaju, videli su se sa stranim državnicima i znaju šta je najbolje. Ja ne mogu da pređem preko želje naroda. Želim da imamo najbliže odnose sa onima koji su nas napali 1999. godine, ali moramo da imamo neke linije koje nećemo da pređemo. Srbija će sam da brani svoje ljude”, poručio je Vučić.

Kurti želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi proterao Srbe

Predsednik je istakao da Srbija nije u lakoj sitauciji i da je danas okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem – da proteraju Srbe sa KiM.

“Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova  dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao”, rekao je Vučić.

Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici  geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM.
 

Vučić i Kurti u Briselu o nacrtu statuta ZSO i Deklaraciji o nestalim licima

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozef Borelj sazvao je sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine u utorak, 2. maja u Briselu, a svoje prisustvo potvrdili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Tema razgovora, kako se navodi u saopštenju službe za saradnju sa medijima EU, biće nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Fokus će, kako se navodi, biti na primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a od strana se očekuje da podrže Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda, nakon čega će biti predstavljen prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština na severu KiM.

Takođe će, navodi se u saopštenju, imati priliku da razgovaraju i o drugim pitanjima od političkog značaja. Najavljeno je i prisustvo specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Vučić: Smisao Kurtijeve odluke o mostu je da nas uvuče u rat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka Skupštine opštine u Kosovskoj Mitrovici da se otvori most na Ibru, koji razdvaja južni i severni deo grada, odluka čiji je smisao da nas uvuče u rat.

“Ako je to smisao, da nas uvuče u rat, ja to ne razumem”, rekao je Vučić novinarima.

“Zar nemaš neke druge snove, da ti ljudi žive bolje i imaju platu veću od 450 evra, daj hvali se nečim drugim. Poseti Orahovac, Suvu reku pa napravi nešto za tamošnje vinare. Nemoj da se baviš samo izazivanjem problema”, poručio je Vučić predsedniku vlade privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju. Predsednik Srbije je dodao da je čudno što neko to radi baš pred novu rundu dijaloga 2. maja.

“Zato su služili ovi izbori, sada neki mogu da pređu most iz južne u severnu Mitrovicu da glasaju”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: