Podeli vest

Vučić je u Kuršumlijskoj banji, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da ne veruje u njihovo “prenemaganje u kojem oni tobož prihvataju planove u kojim bi mi trebalo da im pustimo da uđu u UN”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Glauk Konjufca, kada je izjavio da je formiranje Zajednice srpskih opština nemoguće, rekao samo ono što svi politički predstavnici Albanaca u Prištini misle.

Vučić je u Kuršumlijskoj banji, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da ne veruje u njihovo “prenemaganje u kojem oni tobož prihvataju planove u kojim bi mi trebalo da im pustimo da uđu u UN”.

“A, onda će oni tobož da formiraju ZSO. Ne verujemo na reč posle 10 godina laži. To je očekivana izjava, očekivana reakcija i čestitam im na tome što su konačno bili iskreni. Znam da godinama nikada nisu planirali i ne planiraju da formiraju ZSO.

A sada da vidimo šta će da rade Amerikanci, Evropljani i svi ostali”, kazao je predsednik.

Poručio je da ako misle da o nečemu ozbiljno razgovaraju, onda mora prvo da se implementira Zajednica srpskih opština u potpunosti u skladu sa četiri sporazuma već potpisana i prihvaćena u Briselu.

Vučić: Prvo ZSO, pa razgovori u Briselu o svemu drugom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da može jedino da ide turistički u Brisel sve dok ne bude osnovana Zajednica srpskih opština. Na pitanje novinara da prokomentariše najavu Žozepa Borelja da će pozvati njega i Kurtija u Brisel kako bi, kako je rekao, izgurali “plan”, Vučić je rekao:

“Video sam izjavu, mogu da guraju šta hoće, ali moraju da kažu šta je smisao toga, nikada nisam izbegao razgovor ni o čemu, ni po kojem pitanju – pre toga ZSO. Ako mislite da me zovete u Brisel i da me nagovorite da kažem ZSO istovremeno sa ne znam čim ili posle ne znam čega – nemojte da me zovete. Zovite me da dođem turistički, a nisam zainteresovan, bio sam u Briselu 200 puta. Ako me zovete, obavestite me da su isporučili ZSO, kada to isporuče dolazim da razgovaram o svemu drugom”, poručio je Vučić.

Napomenuo je da će doći i turistički ako hoće, kako Srbija ne bi bila kriva za nešto. Ali, očekujte od mene da prihvatim promenu pristupa koja je već dogvorena, istakao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Aljbin Kurti izbrojao da u Srbiji postoje 11 predsednika opština koji nisu srpske nacionalnosti, a da Srbija njima ne daje nacionalne asocijacije, Vučić je rekao da je to “budalaština i bezobrazluk”.

“Kurti bi hteo da poistoveti državno-popravni status Sbije i onoga što on naziva republika Kosovo, ali mi upravo imamo razgovor zato što to nije isto. Nema šta on da razgovara o centralnoj Srbiji, imamo jednu temu o kojoj razovramo i to je jedina tema na stolu. Ali, kada je neko mislio da ima pravo da bude bahat, jer ima velike i moćne zaštitnike… Ti besmisleni trikovi ni kod mene, ni kod bilo koga drugog ko se ozbiljno bavi svojim poslom, ne prolaze”, poručio je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: