Podeli vest

Predsednik Narodne stranke(NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta stranka izaći samostalno na predstojeće parlamentarne, beogradske, opštinske i pokrajinske izbore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUK JEREMIC
Foto: Shutterstock

“Na listi će se nalaziti imena ljudi sa kojima sam imao čast da sarađujem do sada i sa kojima ću sarađivati ubuduće, a to su Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačavić, Vladimir Gajić i
Marina Lipovac Tanasković. Na toj listi biće dosta javnih ličnosti, možete da očekujete iznenađenja uskoro, biće predstavnika nacionalnih manjina, predstavnika Srba sa KiM”, rekao
je Jeremić na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora NS.

Kako je naveo, NS će na izborima nastupiti u koaliciji sa narodom.

“Nastupićemo otvoreno i časno, sa jasnom politikom, koja neće biti na nivou slogana, nikome nećemo podilaziti, ni bilo kom centru moći, domaćem ili stranom. Nastupićemo kao siguran izbor, zasto što nijedan odbornik ili poslanik posle izbora neće preleteti i neće biti na prodaju, neće otići ni na jedan kanabet, ničiju firmu, ni u jednu ambasadu”, poručio je Jeremić.

Dodaje da je NS učinila sve što je mogla za ujedinjenje tzv. državotvorne opozicije.

“Učinili smo sve da dođe do ujedinjenja svih koji kažu da im je Kosovo na srcu, da francusko-nemački plan treba odbaciti. Nažalost, nije bilo razumevanja, i zato smo se opredelili za ovaj častan i državotvoran korak. U životu, pa i politici, uvek je bolje da budete samostalni nego da pravite kompromise i zastupate ono što ne verujete i niste vi”, istakao je Jeremić.

On je potvrdio je da posle poslednjeg sastanka tzv. patriotske opozicije poslao još jedan poziv da pokušaju da se dogovore, ali da niko nije odgovorio na njegov poziv.
Jeremić smatra da su pred nama sudbinski izbori za Srbiju.

“Oni su sudbinski pre svega zato što je to poslednja prilika da se odbaci francusko-nemački plan, koji je u stvari plan plan za nezavisnost Kosova sa kojim Srbija treba da se saglasi. To više nije dilema posle javnih izjava visokih evropskih zvaničnika, a i američkih. To je poslednja prilika da bude izbegnuta nacionalna katastrofa”, smatra Jeremić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: