Podeli vest

Aleksandar Vulin imenovan je na sednici Vlade Republike Srbije za direktora Bezbednosno-informativne agencije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, za direktora Bezbednosno-informativne agencije imenovan je Aleksandar Vulin.
Vlada Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkim kriminalu, o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza počinjenih preko računarskih sistema.

Potvrđivanjem dodatnog protokola unapređuje se saradnja sa državama članicama Saveta Evrope i drugim državama potpisnicama ove konvencije, saopšeno je iz Vlade.

Osim toga, omogućuje se delotvornija uzajamna pomoć i drugi oblici saradnje među nadležnim organima u cilju vođenja konkretnih krivičnopravnih istraga ili postupaka pomoću dodatnih alata, kao i saradnja u vanrednim situacijama.

Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog teksta pisma o namerama kojim se od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) traži okončanje u okviru trećeg razmatranja aktuelnog Instrumenta za koordinaciju politika i odobrenje novog “stend baj” aranžmana i tekst Memoranduma o ekonomskoj i finansijskoj politici sa tehničkim memorandumom o razumevanju.

Novi aranžman, koji će trajati naredne dve godine, tokom decembra odobriće i Izvršni odbor MMF-a.

Namenjen je urgentnim spoljnim i fiskalnim potrebama koje su proizveli globalni ekonomski izazovi, kao i za podršku makroekonomskoj politici vlasti, strukturnim reformama, sa fokusom na enegretski sektor.

Na sednici je usvojen Program razvoja cirkularne ekonomije u Republici Srbiji za period 2022. do 2024. godine, kao kompleksan i sveobuhvatan dokument koji definiše oblasti upravljanja otpadom, vodama, obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću.

Ovim dokumentom definišu se prioriteti za naredne tri godine i postavlja osnov za dalji razvoj cirkularne ekonomije i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj zelene tranzicije u Republici Srbiji.

Na ovaj način biće omogućen dalji doprinos održivom razvoju i klimatskoj neutralnosti u cilju očuvanja zdravlja ljudi i podizanja svesti građana o važnosti zaštite životne sredine, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: