Podeli vest

Član Senata Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da taj entitet ne može biti osporen, kao i da on predstavlja ponos svih Srba, te da na 9. januar, Dan Republike Srpske, posmatra kao na dan kada svi Srbi treba da budu zajedno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ARHIVA

“Republika Srpska je ponos svih Srba i njeno osporavanje je počelo prvog dana nakon što je potpisan Dejtonski sporazum. Republika Srpska ne može biti osporena, pa se onda pokušava osporiti bilo kakva manifestacija njene državnosti. A njen dan i jeste manifestacija njene državnosti”, istakao je Vulin za Srnu.


Vulin je naglasio da Srbi imaju pravo da slave svoje datume, imaju pravo da slave svoju istoriju i da, za razliku od većine drugih naroda u Evropi, oni imaju svoju istoriju i šta da slave.


Osvrćući se na poziv visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, koji je, kako su preneli pojedini mediji, pozvao Brisel da utiče na srpske zvaničnike da ne prisustvuju obeležavanju 9. januara, Vulin je ocenio da je to upereno protiv Srba i protiv jedinstva svih Srba, što se ne sme dozvoliti.
“Naravno da se to ne sme dozvoliti jer svako popuštanje vodi samo u novo popuštanje. I nikada nije dosta, i nikada nije dovoljno, i nikada neće biti zadovoljni sve dok Republika Srpska postoji i sve dok postoji Srbija koju vodi (predsednik) Aleksandar Vučić i koja podržava Republiku Srpsku i uvek će je podržavati”, rekao je Vulin.


Vulin smatra da će se naredne godine nastaviti pritisci na Srbiju da odbije pružanje ekonomske i političke pomoći RS, kao i da osporavanje Srpske neće prestati.


Prema njegovoj oceni, uvođenje sankcija individualnim političarima predstavlja napad na Republiku Srpsku.
“Svaki put kada vidite da uvode sankcije nekome od nas, kada vidite da stavljaju na stub srama nekoga od nas, znajte da ne napadaju nas, nego napadaju Republiku Srpsku”, rekao je Vulin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: