Podeli vest

Javno-komunalno preduzeće “Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštilo je da je zbog havarije na pogonu Bežanijska kosa od ponoći prekinuto vodosnabdevanje u opštinama Novi Beograd, Surčin i Zemun.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Danas bi normalno vodosnabdevanje trebalo da imaju potrošači na nižim spratovima u opštini Novi Beograd sa umanjenim pritiskom, dok ostali potrošaći neće imati vodu.

Potrošači sa sve tri opštine mogu da očekuju normalno vodosnabdevanje od noći između nedelje i ponedeljka.

U saopštenju se navodi da su ekipe JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” na terenu i da će učiniti sve da kvar što pre bude otklonjen.

Šapić: Izvinjavamo se Beograđanima, havarija posledica ljudske greške

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uputio je izvinjenje Beograđanima zbog velikog kvara koji je ostavio potrošače tri beogradske opštine bez vode i istakao da je havarija posledica ljudske greške.

Šapić je rekao da je do jučerašnje velike havarije došlo probijanjem dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj Kosi, koja vodom snabdeva tri velike beogradske opštine – Novi Beograd, Surčin i Zemun, navedeno je u saopštenju graske uprave.

“U toku jučerašnjeg dana usled geo istraživanja došlo je do velike havarije i probijanja dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj Kosi. Prve procene nisu bile uopšte optimistične i pretilo je da tokom 48 sati u sve tri opštine neće postojati bilo kakvo snadbevanje vodom. Cele noći su gradske službe i naše inženjerske ekipe bile na terenu i uspeli smo da već u prvim jutarnjim satima vratimo snadbevanje u skoro 70 odsto domaćinstava u ove tri beogradske opštine. Verujem da će do kraja popodneva snadbevnje svih naših sugrađana biti ponovo normalizovano. Izvinjavamo se svima kojima je ova havarija donela neprijatnosti, one se dešavaju i ovoga puta razlog je bio ljudski faktor. Velikim naporom svih naših službi, uspeli smo da maksimalno ublažimo posledice ovog nesrećnog incidenta i činimo sve da se što pre vrati normalno snabdevanje vodom u sve tri pomenute beogradske opštine”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.