Podeli vest

Beogradski rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić danas je u susretu sa medijima u Mts Dvorani najavio svoj koncert sa grupom “Piloti” za 3. novembar u nekadašnjem Domu sindikata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Za Tanjug muzičar je istakao da mu veoma prija promena da premijerno nastupi sa svojim samostalnim koncertom u Mts Dvorani.
“Kada spomenem bivši Dom sindikata, ovaj prostor me vezuje za moju ranu mladost. Nisam puno dolazio na koncerte, ali jesam veoma često na Fest. Ovde sam opet i gledao neke koncerte koji su se desili tiho, bez neke pompe, pevač grupe “Spandau Ballet”, francuska grupa “Niagara”, imali su fenomenalan nastup u humanitarne svrhe. Tada shvatim da ne zavisi toliko od mesta koliko od čoveka koji je na bini”, rekao je Lesandrić.

On je dodao da je “ovo mesto uzvratilo udarac” i uradilo sve što treba da se oni kao muzičari osećaju komforno i lagodno da sviraju besprekorno uz savršene tehničke uslove.
Nekad muzičari imaju tremu od novog prostora jer je možda tu neka nova publika, drugačija atmosfera od one koje su Lesandrić i ekipa navikli.

“Svakako da Mts Dvorana ima veoma specifičnu publiku. Tako sam “Laibah” ovde gledao i oduševio se, a bilo je drugačije. Njih sam gledao više puta, ali recimo u SKC-u to je sasvim neki drugi koncert, a isti je bend. Zato u Mts Dvorani je neki drugi svet, koji ne može da se vidi ni u Areni ni na Beer festu, jednostavno publika koja voli ovaj prostor. Nadam se da će tako biti i u našem slučaju”, poručio je Lesandrić.

Rok muzičar, kompozitor i producent ima novitete.

Novi koncert donosi novi album “Mali tragovi na nebu” (2022, PRG RTS) i 10 novih pesama.
Na zvaničnoj konferenciji za novinare Kiki se osvrnuo na razloge zašto nije ranije imao koncert u bivšoj Dvorani Doma sindikata, te rekao da je tonac njihove grupe veoma hvalio ovaj prostor i savetovao im je da obavezno sviraju na toj pozornici.

“Bar dve godine tonac nam priča kako je sala Mts Dvorane jako dobra, da je ozvučenje izvanredno. Bio sam ovde na koncertu grupe “Laibah” i dopalo mi se. Istina, ranije sam bio skeptičan prema ovom prostoru. Nekako mi se činilo da je Mts Dvorana za neku drugu vrstu muzike. Mi smo dosta bučni i delovalo mi je da bi to bio problem”, kaže Lesendrić.

Rok umetnik je naveo da je čuo da su ovde “koncerti ovde fenomenalni, da se dobro slikaju”, i da je sasvim drugačija situacija od starog Doma sindikata, jer su drugi ljudi preuzeli ovu ustanovu.

On je dodao da su se nakon svih pozitivnih priča o prostoru Mts Dvorane, odlučili da zakažu jedan koncert, da vide, provere kako će to sve da izgleda. Nisu žurili da odmah zakazuju i drugi ili treći koncert.

“Biće ovaj koncert drugačije od svega što smo do sada radili. Malo smo se vratili u naš repertoar 80-ih godina. Vraćamo se na naš prvi album i taj zvuk, ali naravno biće tu i retrospektiva svih ovih godina, jer imali smo nekoliko faza. Upravo ta prva faza je meni lično najzanimljivija. Koncert nedavno u Zagrebu u Tvornici kulture nas je vratio u potpunosti bukvalno na period septembra 1980. godine. Dopalo mi se da tako zvučimo, i da imamo jedan deo koncerta koji će biti posvećen našim počecima”, smatra Lesandrić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: