Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana državnosti, primio je čestitku predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči, File/Arhiva

U čestitki se, izmedju ostalog, kaže:
“Dragi gospodine predsedniče,
U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem najlepše želje Vama i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti 15. februara.
Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i Sjedinjenih Država i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza.
Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta. I, Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije.
Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja. Takođe, ohrabrujem Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u Dijalogu sa Kosovom, kojim posreduje EU. Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, reiona, i Evrope.”


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: