Podeli vest

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović saopštila je da je odlučila da propusti Evropsko prvenstvo u Rimu. Španović je ovakvu odluku donela da bi se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Parizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ivana Spanovic
Foto: Tanjug

“Odustala sam od zimske sezone, odustala sam od Evropskog prvenstva u Rimu, zato što ne želim da ostavljam jedan promil rizika da u Parizu skačem sa bilo kakvim bolom. Odavno mi nije želja da sakupljam medalje i nisam kolekcionar”, rekla je Španović u podkastu Olimpijskog komiteta Srbije.

Evropsko prvenstvo u Rimu na programu je od sedmog do 12. juna. Srpska atletičarka ima dve zlatne medalje i jednu srebrnu na prvenstvima Evrope. “Volim takmičenja, izuzetno, i nije mi uvek samo da se pojavim i opravdam očekivanja.

Naša ideja je da se pojavim na takmičenju kada sam spremna, kada ne postoji rizik od povreda i apsolutno je Pariz jedina stvar o kojoj pričam od Tokija.

Koliko god da mi se skače na Evropskom prvenstvu, to je mala žrtva, odgledaću ga”, izjavila je Španović koja ima jednu brozanu medalju na Olimpijskim igrama. OI u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…