Podeli vest

Ukrajina će u Crnoj Gori uvek imati prijatelja, i kao i do sada pružaćemo sveukupnu političku podršku u bilateralnim i multilateralnim okvirima, uključujući i evroatlantsko opredeljenje građana Ukrajine, rekao je danas predsednik Crne Gore u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim u Atini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Crna Gora otvoreno i snažno osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije protiv Ukrajine”, dodao je Milatović u razgovoru sa Zelenskim, prenele su podgoričke Vijesti.

“Pozdravljam prošlogodišnju odluku EU o dodeljivanju statusa kandidata Ukrajini. Crna Gora kao zemlja koja je najviše odmakla u procesu pridruživanja spremna je da pomogne Ukrajini na tom putu”, kazao je Milatović tokom razgovora sa Zelenskim u Atini.

Milatović je, kako je saopštila Služba za informisanje Predsednika Crne Gore, najavio da bi trebalo da se Crna Gora pridruži zajedničkoj Deklaraciji zemalja članica G7, kao i inicijativi predsednika Zelenskog “Formula za mir”, o čemu će odluku doneti Vlada.
Dodao je da je na NATO Samitu u Viljnusu donet niz važnih odluka kojima je određena dodatna praktična i politička podrška Ukrajini kroz Sveobuhvatni paket pomoći.

“Predsednik Milatović je kazao da je Crna Gora upravo iz tog razloga u julu ove godine donela odluku o preusmeravanju finansijskih sredstava u iznosu od pola miliona američkih dolara za Ukrajinu. Od početka rata, Crna Gora je izdvojila oko 10 miliona evra za vojnu i drugu pomoć toj zemlji, što je oko 10 odsto godišnjih nacionalnih izdvajanja za odbranu”, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, Zelenski se zahvalio Milatoviću na dosadašnjoj podršci Crne Gore, i pozvao ga da poseti Kijev gde bi bio potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji između dve zemlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…