Podeli vest

Vest da će se naplaćivati ulazak u najveći pravoslavni Hram Svetog Save u Beogradu, podelila je mnoge…

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

hram svetog save
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

U SVEMU NAJ…

NAJviši smo nebeski narod, NAJbolji smo u košarci, verovatno i u fudbalu (ali to ne pokazujemo), imamo NAJbolje ekonomske rezultate (ali skromni smo), u svemu smo NAJ, NAJ.

Tako NAJ ušli smo i u sada decenijski projekat izgadnje NAJvećeg pravoslavnog hrama, odricali se godinama kroz poreze, druge dažbine i velike donacije i iz Srbije i iz inostranstva.

Sada kada smo sve priveli kraju, red je da tako NAJ, napravimo i NAJneverovatniju odluku da počnemo sami sebi da naplaćujemo ulazak u hram…

NE DAJ BOŽE DA SE SRBI SLOŽE

I tako NAJpodeljeniji ostali smo i danas kada smo saznali da će se od sada naplaćivati ulazak u Hram Svetog Save…

Jedni su zgroženi ovakvom odlukom da se ulaznice plaćaju od 350 do 600 dinara, kao i da je sramotno tražiti bilo kakvu nadoknadu za ulazak u svetinju.

Drugi opravdavaju skupo održavanje ovog objekta i činjenicu da je najavljeno plaćanje samo za grupne posete…

Čini se da već vidimo domišljate Srbe kako izlaze iz autobusa i svi se razdvajaju kao da se ne poznaju, kako bi pojedinačno ušli u hram i time izbegli plaćanje, onako verski i iskreno kako samo mi NAJbolje umemo…

DA LI JE TO KONAČNO?

Ne, ništa u Srbiji više nije konačno, ajmo prvo na TV sa nacionalnom frekvencijom, i one druge iz Luksemburga, jedni i drugi svako svoje kritičare, znalce koji važno vrte palce… javna rasprava. Potom pravo u skupštinu, da kažu i desni i levi šta imaju, pa pravo u centar: da li nam stvarno tako dobro ide kada više ni u crkvu ne možemo bez para?


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ