Podeli vest

Papa Franja izjavio je da je vojna industrija ključni pokretač patnje ukrajinskog naroda u ratu sa Rusijom, rekavši da će čak i uskraćivanje oružja sada nastaviti njihovu patnju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini/File

Papa Franja je priznao da je razočaran što diplomatske inicijative Vatikana nisu urodile plodom, ali je ocenio da iza sukoba između Rusije i Ukrajine stoji i industrija oružja, preneo je AP.

On je opisao paradoks koji je od Ukrajine napravio “mučenički narod”, navodeći da su u početku mnoge zemlje Ukrajini davale oružje, a sada ga uzimaju.

Papa Franja je dugo osuđivao industriju oružja kao “trgovce smrću”, ali je, takođe, potvrdio pravo zemalja da se brane.

“Sada sam video da se neke zemlje povlače i ne daju oružje”, rekao je on, dodajući da će to pokrenuti proces patnje ukrajinskog naroda.

AP ukazuje da je to bila očigledna opaska na najavu poljskog premijera Mateuša Moravjeckog da Poljska više neće slati oružje Ukrajini. “Ne možemo se igrati patnjom ukrajinskog naroda”, rekao je papa Franja, ističući da je potrebno pomoći da se stvari reše na načine koji su mogući.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…