Podeli vest

Preporuke američkog Kongresa da se SAD pripreme za istovremeni rat sa Rusijom i Kinom, koje su takođe nuklearne sile, ne mogu se nazvati zdravim razmišljanjem, to je glupost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/File

U ranije objavljenom izveštaju kongresne komisije, navedeno je da su američke nuklearne snage loše pripremljene za potencijalni sukob sa Rusijom i Kinom i da to zahteva kvantitativne i strukturne promene, prenela je agencija RIA Novosti.

Autori studije tvrde da je sve verovatniji nuklearni sukob sa Rusijom i Kinom i predlažu da se odluke o silama odvraćanja donesu sada, kako bi SAD bile spremne da odgovore na “egzistencijalne izazove” koji će se navodno pojaviti od 2027. do 2035. godine, navela je agencija.

“Mislim da ova pomisao ne može pasti na pamet ljudima pri zdravoj pameti. Ali ako padne, to nas samo čini opreznim. I još više, da se bore i protiv Ruske Federacije i Kine ođednom. Gluposti, naravno. Ne mislim da je sve ovo ozbiljno. Dakle, oni jednostavno plaše jedni druge, po mom mišljenju”, rekao je Putin u intervjuu za program “Moskva. Kremlj. Putin”.

Predsednik Rusije ne misli da su to “neke zdrave misli” koje “zdravim ljudima padaju na pamet”.

“Svi se spremamo za rat, jer sledimo poznati drevni princip: ako hoćete mir, pripremite se za rat. Ali mi polazimo od toga da mi želimo mir, a ako oni žele da ratuju sa Rusijom, onda je ovo potpuno drugačiji rat, ovo nije izvođenje specijalne vojne operacije. Pogledajte na Bliskom istoku, da li tamo zaista postoji specijalna vojna operacija? Da li je to zaista moguće porediti? Ali ako govorimo o ratu između velikih nuklearnih sila, to je sasvim druga priča”, rekao je Putin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…