Podeli vest

Rusija je spremna da bude posrednik u rešavanju palestinsko-izraelske krize, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Tanjug/Russian Presidential Press Service via AP/FILE

On je na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku istakao da je neophodno tražiti mirno rešenje sukoba i da jednostavno nema alternative, prenosi RIA Novosti.

“Gubici među civilima su apsolutno neprihvatljivi. Sada je najvažnije zaustaviti krvoproliće”, rekao je Putin.

Ponovio je da smatra da je zaoštravanje na Bliskom istoku posledica neuspele politike SAD, koje, kako je ocenio, nisu pokušale da traže načine da izglade protivrečnosti između strana.

“Bliskoistočni kvartet međunarodnih posrednika nije upotrebljen. Pod izmišljenim izgovorima, SAD su zapravo blokirale ovaj format, koji je bio jedinstven i imao mandat odobren relevantnom rezolucijom UN”, rekao je predsednik Rusije.

Putin smatra da je pokušano da uz pomoć određenih ekonomskih podsticajnih mera bude rešen politički problem, duboko ukorenjen, a to je stvaranje nezavisne palestinske države.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…