Podeli vest

Naše mesto je u Evropi, naše vrednosti su evropske i zato nema nazad sa evropskog puta, živela Srbija!

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

basta
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ZORAN VUJASINOVIĆ

U svojevrsnom kavezu neutralnosti  u kome se već dugo nalazi Srbija, između istoka i zapada, EU i BRIKS, želja i realnosti, dugo se čekao neko ko će imati jasnu viziju daljeg puta nacije.

Kao neko ko bi mogao  da pronađe pravi put i konačno prelomi, čini se da je upravo Rade Basta ta ličnost na političkoj sceni Srbije donela osveženje, jasnu viziju kako dalje i srušila sve iluzije o strateškim partnerstvima sa dalekim zemljama – Srbiji je mesto u Evropi!

„Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu. Zato je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji. Pokret Evropski put zalaže se za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi. Prioritet je očuvanje mira i stabilnosti, unapređivanje demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i uvažavanje dostojanstva i jednakosti“, poručio je Basta u saopštenju .

Evropski put

Ministar privrede Rade Basta i zvanično je formirao pokret “Evropski put” (PEP) sa kojim će izaći na sve predstojeće izbore.

„Od velikog značaja je nastavak razvoja Srbije kako bismo svim građankama i građanima naše države obezbedili što bolje uslove za život. Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji. Zato ću u narednom periodu izaći na sve izbore koji budu raspisani. Jer nema nazad. Srbija pobeđuje Živela Srbija“, zaključio je Basta.

rade basta
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Ko je Rade Basta?

Rođen je 1979. godine u Novom Sadu. Srednju školu unutrašnjih poslova „Pane Đukić” završio je u Sremskoj Kamenici 1998. godine. Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture na Univerzitetu u Novom Sadu 2002. godine, a master studije ekonomije završio na Univerzitetu Privredna akademija 2012. godine.

Prvi posao je obavljao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u Beogradu od 1998. do 2005. godine.

Izabran je u rodnom gradu, u julu 2013. godine, za savetnika direktora „Elektrovojvodine”. Odbornik koalicije SPS–JS u Skupštini grada Novog Sada postao je 2016. godine.

Funkciju zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj obavljao je od jula 2016. do 2018. godine.  U decembru 2016. godine izabran je i za direktora Fudbalskog kluba Radnički iz Niša i tu dužnost je obavljao do novembra 2017. godine.

Od septembra 2018. godine obavljao je dužnost direktora Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane”. Na parlamentarnim izborima održanim u aprilu 2022. izabran je za poslanika koalicije SPS–JS–ZS u Skupštini Srbije.

Dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva u oblasti privrede 2013. godine i Najuspešniji privrednik za doprinos i izuzetnu posvećenost radu, zalaganju i efikasnosti u energetskom sektoru 2022. godine.

Govori engleski, ruski i nemački jezik.

Umesto zaključka…

Umesto bilo kakvog nametanja mišljenja onima koji ne misle ovako, a pre bilo kakvog zaključka, ostaje da realno razmislimo za koje kompanije radimo, čiju garderobu nosimo, koja kola vozimo, kao i gde letujemo i zimujemo… i da li je Rade Basta u pravu da smo i mi Srbi bar malo Evropljani.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ