Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je sadašnja Gradska uprava za nešto više od godinu dana donela veći broj socijalnih mera nego bilo koja druga u poslednjih 40 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO/

Gradonačelnik je rekao i da je urađeno i otvoreno više infrastrukturnih radova na beogradskim ulicama nego u poslednjih 10 godina.

”To su činjenične stvari. Kad bih ponovo došao na mesto gradonačelnika, ne postoji nijedna odluka koju bih promenio ili za koju smatram da je doneta, a da nije bila na mestu. Bio bih možda operativniji ili bih na drugačiji način došao do nekih rešenja. Ali, mislim da ne postoji nijedna loša odluka koju smo doneli”, rekao je Šapić za RTS.

Dodao je da se u Beogradu nikada do sada nije radila rekonstrukcija toliko ulica, a akcenat je na proširenju saobraćajnica i obezbeđivanju nezavisnog protoka javnog prevoza.

”Proširuju se ulice, to je urađeno s Višnjičkom, radi se i Smederevski put, kao i ulice u Novom Beogradu. Cilj je da se obezbede potpuno nezavisne trake za javni prevoz, kako bi ga građani više koristili jer infrastruktura ne može više da nam izdrži ovu količinu automobila, na desetine hiljada novih na godišnjem nivou”, naveo je Šapić, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

On je dodao da je Grad Beograd u poslednjih šest meseci doneo 15 jasnih mera za poboljšanje javnog prevoza, s ciljem da se vrati poverenje građana i da on postane civilizovan, pristojan i uslužan.

”U Beogradu je najveći problem bilo plaćanje karata, a u poslednja tri meseca dobili smo ogromno povećanje naplate, što je rezultat novih mera i dramatičnog spuštanja cena. Novac će biti ponovo uložen u poboljšavanje sistema javnog prevoza, tako da ćemo u sledećih desetak dana raspisati nabavku za oko 300 autobusa na gas i od 20 do 25 tramvaja. Najavili smo i nabavku informativnih tabli, koje će suštinski da promene percepciju gradskog prevoza, jer će davati sve informacije o prevozu na stajalištima, što nema baš mnogo gradova u Evropi. Ovo je proces vraćanja poverenja građana u javni prevoz i to do momenta dok ne bude izgrađen metro, kada će postati sekundaran”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: