Podeli vest

Pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili su pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu, koji je trajao oko sat vremena, da u zgradi nema bombe i da je dojava o bombi koja je stigla oko 8 sati jutros bila lažna.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ VERAN MATIĆ

Prethodno su, nakon lažne dojave, zaposleni u 11 pravosudnih institucija u Palati pravde u Kragujevcu evakuisani i odložen je za 9 sati zakazan početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Ivana Obradović, izjavila je za Tanjug da će, odlukom sudije, planirano suđenje Gavrilovićima ipak biti održano danas, a tačan termin nastavka se u ovom trenutku još utvrđuje.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina. Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu. Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim ro


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: