Podeli vest

Kompanija Kasperski objavila je danas svoj godišnji izveštaj o popularnim dečijim interesovanjima na internetu i, kada je reč o aplikacijama, ispostavilo se da deca najviše koriste Jutjub sa čak 28 odsto ukupnog vremena provedenog za ekranom, saopštila je kompanija.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Pixabay

Kako se navodi, slede TikTok sa 14,7 odsto i Vocap (WhatsApp) i 14,6 odsto, dok se Instagram našao na četvrtom mestu sa 9 odsto udela.

Pomenuta kompanija napominje da je to iustraživanje uradila kako bi pomogla roditeljima da bolje upoznaju navike svojih mališana dok su na internetu i ponudila im digitalna rešenja koja im omogućuju da decu zaštite od potencijalnih negativnih iskustava. Najnovija analiza temelji se na anonimnim podacima, pretraživačkim upitima, najpopularnijim Android i Vindous aplikacijama, koje su dobrovoljno dostavili korisnici alata Kaspersky Safe Kids.

NAJPOPULARNIJI GEJMERI

Ove godine analizirani su podaci za mobilne (Android) i desktop platforme (Windows). Eksperti iz kompanije Kasperski su se potrudili da objasne najnovije trendove iz onlajn sveta kako bi pomogli roditeljima. Kada je reč o blogerima, čiji je sadržaj uglavnom posvećen gejmingu, dominiraju pretrage na Jutjub platformi, a ova kategorija se uglavnom sastoji od strimera i onih koji rade recenzije.

Najpopularniji gejming influenseri u svetu su SSundee, Aphmau, KreekCraft. Na Jutjub platformi u prethodnoj godini deca su najviše pretraživala mim “Gegagedigedagedago”, koji je bio veoma popularan, posebno među najmlađom populacijom.

NNAJTRAŽENIJA MUZIKA I IGRICE

Najtraženiji muzički žanrovi među decom bili su Phonk i Nightcore, a najopopularniji uvetniici Olivija Rodrigo i Tejlor Svift.

Među filmovima izdvaja se treći nastavak serije Rokdog, koji prati dalje avanture Bodija, tibetanskog mastifa, a posebno iščekivan bio je Kung Fu Panda 4, objavljen u martu 2024. godine. Najpopularnije igrice i dalje su Fortnite, Minecraft, Brawl Stars, Roblox, Genshin Impact…


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: