Podeli vest

Vlasti Ukrajine saopštile su da će istražiti video-snimke sa ruskih društvenih mreža, za koje Moskva tvrdi da prikazuju egzekucije koje su vršili pripadnici ukrajinskih oružanih snaga nad ruskim vojnicima, koji su pokušavali da se predaju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

“Naravno da će ukrajinske vlasti istražiti ovaj video”, izjavila je na marginama bezbednosnog foruma u Halifaksu u Novoj Škotskoj Olha Stefanišina, zamenica ukrajinskog premijera zadužena za pridruživanje Evropskoj uniji, prenosi Rojters.

Govoreći kasno sinoć, ona je ocenila da je “veoma malo verovatno” da kratki, uređeni inserti prikazuju ono što Moskva tvrdi da se vidi.

Ruske vlasti najavile su u petak otvaranje krivične istrage na osnovu tih snimaka postavljenih na kanalu Telegram, koje su prenele i druge društvene mreže.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da snimci prikazuju “pogubljenje” i poručila da Rusija želi međunarodnu istragu o tome.

Stefanišina je uzvratila da ukrajinske snage, kako se izrazila, “apsolutno nisu zainteresovane za pogubljenje bilo koga” i ukazala da ukrajinski vojnici imaju direktna naređenja da privedu “što više ratnih zarobljenika”, koji bi mogli da budu razmenjeni sa Rusijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: