Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da se, kao je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, osniva Agencija za prostorno planiranje koja obavlja postupak konverzije, te da nije reč o “Agenciji za postupak konverzije zemljišta bez naknade” kako su objavili pojedini mediji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

“Da su pročitali izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, razumeli bi da se osniva Agencija za prostorno planiranje kakve postoje u većini zemalja Evropske unije i koju je Srbija imala do pre osam godina. U Zakonu piše i da ta Agencija za prostorno planiranje obavlja postupak konverzije”, objavio je ministar na svom nalogu na društvenoj mreži X (tviter).

Vesić je rekao da je naziv “Agencija za postupak konverzije” izmišljanje agencije koja ne postoji, i poručio da su oni koji žele mogli da se raspitaju.

“Tako piše. Ali kada ne umeš ili ne želiš da pročitaš Zakon i Uputstvo, tada izmišljaš agencije koje ne postoje. A mogli su samo da pitaju. Malo pismo koje počinje sa `dobar dan, da li možete da nam potvrdite…'”, naveo je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: