Podeli vest

Voz sa poslanicima EP za Strazbur posle pogrešnog skretanja završio u Diznilendu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dizni
Foto: Pixabay

Brzi voz u kojem su bile stotine poslanika i zvaničnika Evropskog parlamenta danas je na putu za Strazbur pogrešno skrenuo i nakratko završio u zabavnom parku Diznilend kod Pariza.

Svakog meseca EP iznajmljuje dva voza za plenarnu sednicu u Strazburu u istočnoj Francuskoj kako bi izbegao veliku kolonu vozila na potezu od 480 kilometara između dva grada, pri čemu vozovi moraju da prođu kroz parisku oblast pre nego što skrenu levo za istorijski grad na granici sa Nemačkom.

Umesto u Strazbur, voz je greškom stigao u 400 kilometara udaljeni Diznilend kod Pariza.

Nakon polaska sa stanice Midi u Briselu, voz je stigao u stanicu Šarl de Gol u Parizu i uputio se ka Marne la Vale Šesi, gde se nalazi Diznilend, što je izazvalo kašnjenje od 45 minuta, prenosi Politiko.

„Tim Diznilenda“, napisala je holandska evropska poslanica Samira Rafaela na fotografiji koju je objavila na platformi X, na kojoj se vidi u vagonu voza u kafeu sa kolegom Evropskom parlamentom Mohamedom Čahimom, koji je izgledao kao da pije limunadu.

„Nismo mogli da izađemo, nažalost,“ rekao je zvaničnik EU, koji je dodao da je mogao da vidi vrh rolerkostera “Space Mountain”.

Jedan od putnika je rekao da nisu ni primetili da su u zemlji Mikija Mausa.

„Nije bilo najave o određenoj lokaciji i većina je nije identifikovala“, dodao je.

Aludirajući na kritike upućene takozvanom „putujućem cirkusu“ koji prevozi poslanike u parlament u Strazburu, Danijel Frojnd, nemački poslanik, našalio se: „Mi NISMO parlament Mikija Mausa“.

„Vozač je morao da ode na drugi kraj voza, ponovo ga pokrene i otputuje u drugom pravcu“, rekao je drugi zvaničnik.

Drugi poslanik Evropskog parlamenta rekao je da je srećan zbog promene pravca jer to znači da je okrenut napred.

Državna kompanija SNCF saopštila je da je uzrok bila greška u signalizaciji na TGV stanici Roisi-Šarl de Gol i izvinila se zbog neprijatnosti, napominjući da je skretanje izazvalo “samo 45-minutno kašnjenje”.

„Putnici su stigli na odredište u 12.50 časova“, navodi se u saopštenju.

„Imidž Evropskog parlamenta kao peripatetičkog cirkusa postaje iz sata u sat sve stvarniji“, napisao je Alberto Alemano, osnivač neprofitne organizacije “Dobri lobi” na platformi X.

U aprilu, visoki poslanik socijalista Pedro Silva Pereira rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata da nedostaje mesta u vozovima za Strazbur i upitao da li bi parlament mogao da iznajmi još vozova.

Kristof Hansen, poslanik Evropske narodne partije koji se bavi administrativnim pitanjima, rekao je na istom sastanku da nema dovoljno vozova na raspolaganju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: