Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kraljevine Norveške, Republike Finske i Kraljevine Kambodže.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

“Sa posebnim zadovoljstvom primio sam danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške Kristin Melosom, kao i ambasadora Republike Finske i Kraljevine Kambodže, Niklasa Lindkvista i Bunpe Tana”, naveo je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Vučić je naveo da je, na odvojenim sastancima, svima poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se, ocenio je, gostoljubivost i sami uveriti. On je dodao da je novoimenovane ambasadore posebno detaljnije informisao o geopolitičkim i ekonomskim izazovima u regionu, kao i o brojnim inicijativama Srbije za što bolje povezivanje i saradnju zemalja na Zapadnom Balkanu.

“Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države, a tema za razgovor bilo je mnogo: od jačanja sveobuhvatnih partnerskih odnosa u brojnim projektima od zajedničkog interesa, preko investicionih potencijala Srbije, do saradnje u oblasti spoljne i bezbednosne politike, energetike, infrastrukture, nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture”, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije dodao je da je iskoristio priliku da zamoli ambasadorku Melosom da prenese pozdrave i izraze posebnog uvažavanja kralju Haraldu Petom, uz želju da mu uzvrati gostoprimstvo u Srbiji. Ambasadoru Finske je, kako je naveo, zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Posebnu zahvalnost Vučić je izrazio ambasadoru Kambodže, koja, podvukao je, ostaje dosledna u svom principijelnom stavu po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija i Kambodža tradicionalno prijateljstvo dve zemlje u narednom periodu osnažiti uzajamnim posetama na najvišem nivou.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: