Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odgovarao je danas u Skupštini Srbije na spekulacije opozicije o svim navodnim aferama sa kojima su u vezu dovođeni predstavnici vlasti, a između ostalog, govorio je i o padu helikoptera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gašić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

“Gde je taj novinar posle sedam-osam godina koji je trebalo mene ili nekog drugog ministra da sačeka na aerodromu? Ja sam otac trojice sinova, deda četvorice unuka i odgovoran sam čovek, pogotovo kada se radi o ljudskim životima”, rekao je Gašić.

Kako je rekao, ono što ne želi svojoj deci, ne želi ni bilo kome drugom.

“Ali vi samo izmišljate priče i ovo je jedna od mnogih izmišljenih. Što se ne pojavi taj novinar koji je trebalo da slika? Onda je neko od novinara objavio da je sleteo helikopter, a niko ne pita – dobro, čoveče, kako si mogao da objaviš vest u tom trenuku ako nisi video i nisi bio tu”, upitao je Gašić.

Gašić: U narednom periodu “jako lepih materijala sa Skaja”

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je danas u Skupštini Srbije i o slučaju “Jovanjica”.

Gašić je za slučaj “Jovanjica“ rekao da je to gazdinstvo krenulo sa uzgojem organske hrane i da je to gazdinstvo tri puta tražilo zahtev od MUP-a da se izvrši kontrola vrednosti marihuane, jer su tražili od Ministarstva poljoprivrede dozvolu za uzgoj medicinske marihuane, i da za to postoje dokazi.

“Pitali ste me da li je Predrag Koluvija donator BIA. Preko Gradske uprave su donirali 261.000 dinara za nameštaj za ispostavu BIA Stari Grad. Ako me pitate da li je to normalno u BIA, mogu da vam donesem jednu knjigu u kojoj ćete da vidite koliko je Saša Vukadinović (bivši šef BIA) puta dobio i od koga sve dobio donaciju za BIA”, rekao je Gašić.

On je naveo da je bilo mnogo tekstova u kojima se tvrdilo da je “Jovanjica kupio BIA brod, da je Jovanjica dao ogromne pare i niko nije rekao izvinite, nije tačno”. “I ta donacija je došla preko njegovog prijatelja tada koji je uhapšen zajedno sa njim. Ali vam po hiljaditi put ponavljam, nemojte instituciju da vezujete uz pojedinca”, rekao je Gašić.

Ministar je naveo da je oduvek bilo nelegalnog oružja na ulicama celog sveta, ne samo Srbije, i da će uvek biti “prljavih znački” koje pokušavaju da na dodatni način dođu do dodatnog prihoda.

“Naravno da radimo na suzbijanju takvih pojava. Jako brzo mi nađemo ko je kada slikao u JIS (Jedinstvenom informativnom sistemu), kome je poslao, zašto je poslao…”, rekao je Gašić.

Gašić je, između ostalog, naveo da će “u narednom periodu doći jako “puno lepih materijala sa Skaja o povezanosti nekih kriminalaca, nekih policajaca, nekih novinarskih i političkih krugova”.

Ministar je ponovio da brat predsednika Srbije Andrej Vučić nikada nije imao telefonsku vezu sa Predragom Koluvijom, ali da je, kako je rekao, tada bilo “zgodno da se napravi afera”.

Gašić o snimku sa naplatne rampe i slučaju “Krušik”

Ministar Gašić govorio je danas u Skupštini Srbije i o snimcima sa naplatne rampe Doljevac gde je stradala Stanika Gligorijević, ali i o navodnoj aferi u fabrici Krušik. Gašić je, govoreći o snimcima, kazao da su sve četiri kamere na zahtev tužilaštva predate odmah i da je izmišljena priča o dva minuta.

“Jasno se vidi, čak je MUP gledao i kamere sa benzinske pumpe, kada se vidi da Zoran Babić ulazi na zadnja vrata sa desne strane, vremenski je sve apsolutno tačno, ali je lepo da se izmisli priča o dva minuta”, rekao je Gašić. Ministar je naveo da se vidi i vozač Zorana Babića koji je osuđen, kako izlazi iz auta, a takođe se vidi kako iznose i njega i Staniku Gligorijević. “Dobro ljudi šta je problem sa ovim? Budite fer, pa recite. Kažu, neko je nešto menjao? Evo, ja vas pozivam dođite da vidimo sa ekspertima I IT stručnjacima, da vidimo da li je neko u Putevima Srbije mogao da promeni bilo šta”, rekao je Gašić.

Kako je istakao, odgovorno tvrdi da se ništa ne može pronaći. Gašić se osvrnuo i na spekulacije u vezi sa Krušikom, rekavši da su BIA, MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal zajedno bili u Radnoj grupi, kao i da je urađena kompletna analiza Krušika.

“I malopre je neko od narodnih poslanika rekao nama su industrijskom špijunažom izašli podaci iz Krušika, a nismo ustanovili nepravilnosti. Da li je bilo oca bivšeg ministra policije kao posrednika u nečemu? Pa I to vam kaže u tim knjigama, ali zloupotreba na štetu Krušika, na štetu države nema”, konstatovao je Gašić.

Kada je reč o zaposlenom Krušika koji je ostao bez posla, Gašić je rekao da je uhapšen zbog dokazane industrijske špijunaže, a sve u korist namenske industrije Bugarske.

“Setite se tada da je izašla priča kako Srbija prodaje oružje Ukrajini i niko nije rekao, izvinite, nije tačno, ali zato su milijarde otišle Bugarskoj namenskoj industriji”, rekao je Gašić.

Gašić: Znamo ko je ubica Olivera Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije izjavio je da službe Srbije tačno znaju ko je ubica Olivera Ivanovića.

“Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom ovaj čovek da nam daju podatke”, rekao je Gašić u Skupštini Srbije. On je dodao da je imaju snimke sa aerodrome u Tirani kada je sleteo, slike kada je ušao u Prištinu i kada je ulazio u stan.

“Naše pitanje je stalno bilo našim partnerima da nam daju slike sa kamera, kažu da je bila magla. Dajte nam snimke, uključite nas u istragu oko svega toga”, kazao je Gašić. To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen, rekao je Gašić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: