Podeli vest

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin apelovao je danas na Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da iskoristi sve međunarodne pravne mehanizme i da utiče na Prištinu da hitno oslobodi Miluna Milenkovića Luneta iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Tzv. kosovska policija uhapsila je pre osam dana Srbina Miluna Milenkovića Luneta Srbina, trenera boks i kik boks kluba Severna Mitrovica i osvajača brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima.

“Molim pre svega MOK da iskoristi sve međunarodne pravne mehanizme i utiče na institucije u Prištini kao i relevantne strukture zadužene za očuvanje mira, bezbednosti i ljudskih prava na pomenutoj teritoriji, da hitno oslobode Miluna Milenkovića Luneta iz Kosovske Mitrovice (BK i KBK Severna Mitrovica, koji su članovi BSS, a koji je član OKS i MOK) sportskog trenera olimpijskog sporta boksa, pozivajući se na olimpijsku povelju i principe”, naveo je Borovčanin u apelu.

Predsednik BSS je podsetio na principe olimpijske povelje.

“Cilj olimpizma je da sport stavi u službu harmoničnog razvoja čovečanstva, u cilju promovisanja mirnog društva koje brine o očuvanju ljudskog dostojanstva. Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora imati mogućnost da se bavi sportom, bez diskriminacije bilo koje vrste i u olimpijskom duhu, što zahteva međusobno razumevanje u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. Uživanje prava i sloboda navedenih u ovoj Olimpijskoj povelji biće obezbeđeno bez diskriminacije bilo koje vrste, kao što su rasa, boja kože, pol, seksualna orijentacija, jezik, vera, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili socijalno poreklo, imovina, rođenje ili drugi status”, ističe se u apelu predsednika BSS.

Borovčanin je na kraju zamolio MOK, međunarodnu zajednicu i KFOR da hitno reaguju i zaštite integritet sporta i sportskog trenera i da učine sve i oslobode trenera koji je uhapšen i zadržan van svih pravnih normi, a “deci i mladima omoguće da ih njihov trener i dalje trenira”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: