Podeli vest

Gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

“Od sada roditelji neće dobijati novac, već će potpisivati ugovore sa vrtićem, a mi ćemo vrtićima isplaćivati direktno novac”, rekao je Šapić na konferenciji za novionare.

Naglasio je da će od sada evidenciju voditi vrtići, koji će gradu svakog meseca podnositi izveštaje.

“Privatni vrtići će na osnovu upisanog deteta imati zagarantovana sredstva – 33.000 dinara. Bez obzira da li je dete došlo u vrtić ili ne, ali moraće da obezbede kapacitet”, rekao je Šapić.

Beograd na dobrom putu da ima najbolji gradski prevoz u regionu

Aleksandar Šapić je predstavio danas nove elektronske informativne table Gradskog saobraćajnog preduzeća, koje će biti postavljene na više od 1.000 stajališta, a pomoću kojih će građani u svakom trenutku moći da vide gde se nalaze vozila GSP-a. 

Gradonačelnik je istakao da će u prvom periodu, do kraja novembra, biti postavljeno oko 1.000 tabli, a da je cilj da u narednom periodu bude postavljeno do 3.000 elektronskih tabli.

“Svako vozilo biće vidljivo na tabli. Biće mnogo teže privatnim prevoznicima da sada skrivaju vozila. I sada će kako vozači i privatnici koji voze za nas biti pod većim pritiskom, jer će svaki građanin moći da ima uvid gde se autobus nalazi”, rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: